Environmental, Health, and Safety Guidelines for[taliem.ir]

Environmental, Health, and Safety Guidelines for Fish Processing

ABSTRACT

The Environmental, Health, and Safety (EHS) Guidelines are technical reference documents with general and industryspecific examples of Good International Industry Practice (GIIP)1. When one or more members of the World Bank Group are involved in a project, these EHS Guidelines are applied as required by their  respective policies and standards. These industry sector EHS guidelines are designed to be used together with the General EHS Guidelines document, which provides guidance to users on common EHS issues  potentially applicable to all industry sectors. For complex projects, use of multiple industry-sector guidelines may be necessary. A complete list of industry-sector guidelines can be found at: www.ifc.org/ifcext/enviro.nsf/Content/EnvironmentalGuidelines The EHS Guidelines contain the performance levels and measures that are generally considered to be achievable in new facilities by existing technology at reasonable costs. Application of the EHS Guidelines to existing facilities may involve the establishment of site-specific  targets, with an appropriate timetable for achieving them. The applicability of the EHS Guidelines should be tailored to the hazards and risks established for each project on the basis of the results of an environmental assessment in which site-specific variables, such as host country context, assimilative capacity of the environment, and other project factors, are taken into account.

INTRODUCTION

The EHS Guidelines for Fish Processing include information relevant to fish processing facilities, including the post-harvest processing of fish, crustaceans, gastropods, cephalopods, and bivalves (hereafter referred to as “fish products”), originating from sea or freshwater catch or from farming operations in fresh or salt water. This document does not cover primary fishery activities2, or the production of fish in aquaculture. The latter is covered in the EHS Guidelines for Aquaculture. This document is organized according to the following  sections: Section 1.0 — Industry-Specific Impacts and Management Section 2.0 — Performance Indicators  and Monitoring Section 3.0 — References and Additional Sources Annex A — General Description of Industry Activities.

چکیده

دستورالعمل های محیط زیستی، بهداشتی و ایمنی (EHS) اسناد مرجع فنی با نمونه های عمومی و نمونه صنعتی از تمرین صنعت بین الملل (GIIP) 1 می باشد. هنگامی که یک یا چند عضو گروه بانک جهانی در یک پروژه شرکت می کنند، این دستورالعمل های EHS در صورت نیاز به سیاست ها و استانداردهای مربوطه آنها اعمال می شود. این دستورالعمل EHS بخش صنعت طراحی شده است که به همراه سند راهنامی عمومی EHS طراحی شده باشد که راهنمایی را برای کاربران در مورد مسائل عمومی EHS که به طور بالقوه قابل اجرا برای همه بخش های صنعت است، ارائه می دهد. برای پروژه های پیچیده، استفاده از دستورالعمل های صنعت چندگانه ممکن است ضروری باشد. فهرست کامل دستورالعمل های بخش صنعت را می توان در زیر یافت کنید: www.ifc.org/ifcext/enviro.nsf/Content/EnvironmentalGuidelines دستورالعمل های EHS حاوی سطوح عملکرد و اقداماتی است که به طور کلی با استفاده از تکنولوژی موجود امکان پذیر است در امکانات جدید در هزینه های معقول. استفاده از دستورالعمل های EHS به امکانات موجود می تواند شامل ایجاد اهداف خاص سایت و زمان بندی مناسب برای دستیابی به آنها باشد. کاربرد دستورالعمل های EHS باید با توجه به نتایج ارزیابی محیطی که در آن متغیرهای خاص سایت، از قبیل زمینه میزبان کشور، ظرفیت جذب محیط زیست و دیگر پروژه ها عوامل، در نظر گرفته شده است.

مقدمه

دستورالعمل EHS برای پردازش ماهی شامل اطلاعات مربوط به امکانات پردازش ماهی، از جمله پردازش پس از برداشت ماهی، خشخاش، گاستروپود، سفالوپودها و دوغاله ها (که در زیر آنها “محصولات ماهی” نامیده می شود) که از دریای یا آب شیرین و یا از عملیات کشاورزی در آب تازه یا نمک. این سند شامل فعالیت های ماهیانه اولیه 2 یا تولید ماهی در آبزیان نیست. دومی در دستورالعمل EHS برای آبزی پروری قرار دارد. این سند بر اساس بخش های زیر سازماندهی شده است: بخش 1.0 – تاثیرات صنعت و مدیریت بخش 2.0 – شاخص های عملکرد و بخش نظارت 3.0 – منابع و منابع اضافی ضمیمه A – شرح کلی فعالیت های صنعتی.

Year: 2007

Publisher : IEEE

By : international Finance corporation

File Information: English Language/ 11 Page / size: 71.43 KB

Download

سال : 1386

ناشر : IEEE

کاری از : شرکت مالی بین المللی

اطلاعات فایل : زبان انگلیسی / 11 صفحه / حجم : KB 71.43

لینک دانلود

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید