Histamine.and.Histamine.Receptors.in.[taliem.ir]

Histamine and Histamine Receptors in Health and Disease

ABSTRACT

The endogenous metabolite histamine (HA) is synthesized in various mammalian cells but can also be ingested from exogenous sources. It is involved in a plethora of physiological and pathophysiological processes. So far, four different HA receptors (H1R–H4R) have been described and numerous HAR antagonists have been developed. Contemporary investigations regarding the various roles of HA and its main metabolites have been hampered by the lack of highly specific  and sensitive analytic methods for all of these analytes. Liquid chromatography coupled with tandem mass spectrometry (LC-MS/MS) is the method of choice for identification and sensitive quantification of many low-molecular weight endogenous metabolites. In this chapter, different methodological aspects of HA quantification as well as recommendations for LC-MS/MS methods suitable for analysis of HA and its main metabolites are summarized.

INTRODUCTION

Histamine (HA), chemical name 2-(4-imidazolyl)-ethylamine, represents an important mediator of many biological processes. Due to its potent activity already at low concentrations, its synthesis, storage, release, and metabolism have to be strictly controlled in order to avoid unwanted reactions. HA occurs to various degrees in foods, e.g., in tuna (Self et al. 2011) and increases with maturation in the presence of histidine decarboxylase-positive microorganisms. Therefore, high concentrations of HA are found in many fermented foodstuffs and beverages, such as aged cheese and red wine (GarciaVillar et al. 2009; Cunha et al. 2011), in significant amounts. This can lead to food poisoning (Colombo et al. 2016) and HA intolerance (Maintz und Novak 2007). Especially persons with low extracellular amine oxidase expression or patients taking amine oxidase-inhibiting drugs are at risk of HA toxic effects mimicking the symptoms of type I allergic reactions. Physiological effects of HA were already described more than 100 years ago (Dale and Laidlaw 1910). They demonstrated that HA causes vasodilatation, contraction of smooth muscles in the airways, uterus, and the intestine, stimulates heart rate and contractility, and induces a shock-like syndrome when injected into animals. Later on, the effect of HA on hydrochloric acid secretion of the stomach and its additional roles in neurotransmission, immunomodulation, hematopoiesis, wound healing, day–night rhythm, and the  regulation of HA-induced cell proliferation and angiogenesis in tumor models and intestinal ischemia were  described (Maintz and Novak 2007; He et al. 2012; Cataldi et al. 2014).

چکیده

متابولیت درون زیستی هیستامین (HA) در سلول های مختلف پستان ایجاد می شود اما می تواند از منابع خارجی نیز جذب شود. این در بسیاری از فرآیندهای فیزیولوژیکی و پاتوفیزیولوژیک دخیل است. تا کنون، چهار گیرنده های مختلف HA (H1R-H4R) شرح داده شده است و آنتاگونیست های متعدد HAR توسعه یافته اند. تحقیقات معاصر در مورد نقش های مختلف HA و متابولیت های اصلی آن به علت فقدان روش های تحلیلی بسیار خاص و حساس برای تمام این آنالیت ها مانع است. کروماتوگرافی مایع همراه با طیف سنجی جرمی دو طرفه (LC-MS / MS) روش انتخابی برای شناسایی و اندازه گیری حساس بسیاری از متابولیت های اندوژن با وزن مولکولی کم است. در این فصل، جنبه های متدولوژیک مختلف اندازه گیری HA و همچنین توصیه هایی برای روش LC-MS / MS مناسب برای تجزیه و تحلیل HA و متابولیت های اصلی آن خلاصه شده است.

مقدمه

Histamine (HA)، نام شیمیایی 2- (4 -imidazolyl) -ethylamine، نشان دهنده واسطه مهم بسیاری از فرآیندهای بیولوژیکی است. با توجه به فعالیت قوی آن در حال حاضر در غلظت های پایین، سنتز، ذخیره سازی، آزاد شدن و متابولیسم آن باید به شدت کنترل شود تا از واکنش های ناخواسته جلوگیری شود. HA در مقادیر مختلف در غذاها، به عنوان مثال، در ماهی تن (Self et al. 2011) رخ می دهد و با حضور بلوغ در حضور میکرو ارگانیسم های مثبت گریتیدین دهکاربوکیلاز مثبت افزایش می یابد. بنابراین غلظت بالا HA در بسیاری از مواد غذایی و نوشیدنی های تهیه شده مانند پنیر سالاد و شراب قرمز (GarciaVillar et al 2009، Cunha et al.، 2011) در مقادیر قابل توجهی یافت می شود. این امر می تواند منجر به مسمومیت غذایی (Colombo et al 2016) و عدم تحمل HA (Maintz und Novak 2007) شود. به ویژه افراد مبتلا به اسهال اکسیداز خارجی خارج سلولی و یا بیماران مصرف داروهای مهار کننده آمین اکسیداز در معرض خطر اثرات سمی HA هستند که علائم واکنش های آلرژیک نوع I را تقلید می کنند. اثرات فیزیولوژیکی HA در حال حاضر بیش از 100 سال پیش توصیف شده است (Dale and Laidlaw 1910). آنها نشان دادند که HA موجب ایجاد غضروف، انقباض عضلات صاف در راه های هوایی، رحم و روده می شود، ضربان قلب و انقباضات را تحریک می کند و هنگام تزریق به حیوانات، سندروم شبه ای ایجاد می کند. بعدها اثرات HA بر ترشح اسید هیدروکلریک معده و نقش های اضافی آن در انتقال نورونی، ایمونوادولاسیون، خونریزی، بهبود زخم، ریتم شبانه روز و تنظیم پروبیوتیک سلولی ناشی از HA و آنژیوژنز در مدل های تومور و ایسکمی روده ای (Maintz و Novak 2007؛ He et al. 2012؛ Cataldi et al.، 2014).

Year: 2016

Publisher: SPRINGER

By : Yuichi Hattori , Roland Seifert

File Information: English Language/ 353 Page / size: 6.30 MB

Download tutorial

سال : 1395

ناشر : SPRINGER

کاری از : یوشی هاتوری، رولاند سیفرت

اطلاعات فایل : زبان انگلیسی / 353 صفحه / حجم : MB 6.30

لینک دانلود

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید