ارز دیجیتال چیست
ارز دیجیتال یا ارزهای رمزنگاری شده در واقع مدل جدیدی از ارز های موجود در دنیا می باشد . در دنیای سنتی هرجایی که اسمی از پول یا ارز می آمد در کنار آن و در گوشه ای ازذهن مردم پول کاغذی و بانک و شاید یه کم جدید تر دستگاه ATM متصور می شدند اما در دنیای امروز که عصر دیجیتال است و تمام کارهابه سمت دیجیتال و رایانه سوق داده شده است پول و ارز رایج دنیا هم از این قافله عقب نمانده و به صورت دیجیتالی در بستر اینترنت عرضه شده است.
ارز دیجیتال در دنیای اینترنت به این دلیل می تواند مفید باشد که اکثر مبادلات دنیا چه در سطح بین المللی و چه در سطح داخلی به سمت دنیای اینترنت رفته است و اکثر مبادلات در دنیای اینترنت صورت می گیرد بنابراین وجود ارزی که دارای ماهیت دیجیتالی داشته باشد دارای توجیه است.
تاریخچه ارز دیجیتال
این مفهوم برای اولین بار در سال 1996 مطرح شد توسط فردی به اسم دیوید چاو مطرح شد ، اما بصورت رسمی و عملیاتی (عمومی و در دسترس مردم) در سال 2009 توسط فردی با نام مستعارساتاشی ناتاکامو معرفی شد. در واقع این فرد بیت کوین را معرفی کرد پولی که هیچ پشتوانه ای نداشت و توسط هیچ نهادی مدیریت نمی شد.
ماهیت ارزدیجیتال
ماهیت این پول به صورت دیجیتالی و در حساب کاربری افراد قرار می گیرد در بستر شبکه اینترنت می باشد و کل اطلاعات این نوع ارز در دفتر کلی به اسم بلاکچین قرارمی گیرد که شامل اطلاعات کاملی از آن ارز می باشد که بین همه ی کاربران به اشتراک گذاشته می شود.ارز های دیجیتال باید در کیف های دیجیتال نگهداری شوند که این کیف در بستر اینترنت در دسترس هستند مانند کیف پول Cool Wallet . لازم است بدانید ارز های دیجیتال استخراج می شوند و به روند استخراج آن ماینینگ می گویند. البته استخراج آن با استخراج طلا و نقره فرق دارد، استخراج آن توسط دستگاه های با گرافیک و پردازنده ی قوی به اسم ماینر صورت می گیرد هرچند میتوان با دستگاهی مانند موبایل و کامپیوتر هم انجام داد اما خروجی قابل توجهی ندارد.
هر فرد برای تبادل این نوع ارز دارای یک کلید اختصاصی که منحصرا مربوط به خود فرد می باشد است و یک کلید عمومی که آدرس حساب پول فرد را نشان می دهد است.
مزایای ارز دیجیتال
نکته ی بسیار حائز اهمیت برای این نوع ارز این است که چه ویژگی دارد که افراد و شرکت ها از آن استفاده کنند . در زیر تعدادی از ویژگی های این نوع ارز را به اختصار بیان می کنیم:
- نیازی به واسطه ای مانند بانک جهت انتقال وجه نیست .یعنی به راحتی پول بین دو فرد انتقال پیدا میکند.
- غیرمتمرکز بودن این سیستم.یعنی هیچ نهادی روی آن نظارت ندارد و به صورت سیستم وار کار صورت می گیرد.
- جهت انتقال هزینه ی کارمزد بسیار پایینی پرداخت می شود.
- دارای پشتوانه ی مالی مانند طلا و غیره در اکثر ارز ها نیست.یعنی در واقع دولت ها برای اینکه پول کاغذی انتشار دهند حتما باید دارای پشتوانه ی طلا باشند تا بتوانند این کار را انجام دهند اما در ارز دیجیتال معمولا نیازی به چنین موردی نیست.
- برای همگان در دسترس می باشد
- قابل جعل نیست
- هویت کاربران در این نوع تراکنش ها قابل رویت نیست.در سیستم بانک داری قدیمی حتما نیاز است اطلاعات دریافت کننده وجه و انتقال دهنده ی آن مشخص باشد.
- می توان معاملات آنلاین بین المللی بدون چینج کردن در صرافی و به آسانی انجام داد.
انواع ارزهای دیجیتال
ارزهای دیجیتال انواع مختلفی دارند که حداقل 2000 نوع می باشند درزیر تعدادی از برترین های آن در سال 2019 را به صورت لیست قرار می دهیم.
- بیت کوین
- اتریوم
- ریپل
- ای او اس
- لایت کوین
- بیت کوین کش
- استلار
- ترون
- بایننس کوین
- کاردانو
بیت کوین تقریبا 50درصد از سهم بازار ارز دیجیتال را از آن خود کرده است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!