Dietary.Fiber.in.Health.and.Disease.[taliem.ir]

Nutrition and Health

ABSTRACT

• Over millions of years of human evolution, dietary fber (fber) has played an important role in maintaining  healthy colonic microbiota and laxation, energy and cardiometabolic processes, and immune and  inflammatory signaling required for human health and chronic disease prevention. • It is estimated that  approximately 95% of populations consuming Western diets eat an inadequate daily fber level. This fber gap can adversely affect human health via increased risk of weight gain and dysfunctional colonic microbiota, contributing to global obesity and chronic disease pandemics. • Fiber comes from whole or minimally  processed plant foods including whole grains, fruits, vegetables, legumes, nuts, and seeds eaten as part of a healthy diet; isolated from natural sources (e.g., β-glucan, psyllium); or from synthetic forms (e.g.,  polydextrose, methylcellulose) added to processed foods or consumed as dietary supplements. Fiber food functionality or health effects depend on the specifc fber’s composition, physical properties, and degree and rate of fermentation in the colon. • The effects of increased fber intake and its fermentation metabolites can result in reduced risk of obesity, cardiometabolic chronic diseases and related premature mortality, and  improved odds for healthy aging. • No tolerable upper limit has been set for fber intake in healthy individuals, but excessive intake of some highly fermentable fbers may increase risk of flatulence and gastrointestinal distress in sensitive individuals. When increasing fber intake, it is recommended to do so gradually along with increasing fluid intake to help allow the gastrointestinal tract to adapt and to take medication at least 1 h  before or 2 h after fber-rich foods or supplements are consumed to avoid possible fberdrug interactions.

INTRODUCTION

Although dietary fber (fber) has played an important role in human diets, food processing, and health since the earliest humans , today it is one of the most critical shortfall “nutrients” in Western diets . Over millions of years, humans evolved with high-fber diets, which helped maintain healthy colonic microbiota and laxation, balance energy and cardiometabolic processes, and promote optimized immune and inflammatory signaling required for human health and weight control. Intake of fber, which is the main source of  microbiota-accessible carbohydrates in the diet of adult humans, is now inadequate in the Western diet when compared with both the diets consumed in nonindustrialized populations and that of our ancestors. 

چکیده

بیش از میلیون ها سال تکامل انسانی، رژیم غذایی (fber) نقش مهمی در حفظ میکروبوتاسیون کولون سالم و خستگی، فرآیندهای انرژی و فرآیندهای قلب و عروق، و ایمنی و سیگنالینگ انعطاف پذیر مورد نیاز برای پیشگیری از بیماری های مزمن و بیماری های مزمن است. • برآورد شده است که تقریبا 95 درصد از جمعیت هایی که رژیم های غربی مصرف می کنند، سطح ناباروری روزانه را کاهش می دهند. این شکاف می تواند از طریق افزایش خطر ابتلا به افزایش وزن و میکروب بیوتایین کولون ناشی از اختلال عملکرد بدن، کمک به چاقی و بیماری های مزمن پاندمی، به سلامت انسان منجر شود. • فیبر از غذاهای گیاهی کامل یا حداقل کارآزموده شامل دانه های کامل، میوه ها، سبزیجات، حبوبات، آجیل و دانه های خورده شده به عنوان بخشی از یک رژیم سالم می باشد؛ جدا شده از منابع طبیعی (به عنوان مثال، β-گلوکان، psyllium)؛ یا از فرمهای مصنوعی (به عنوان مثال، پلی اتیلستروز، متیل سلولز) به غذاهای فرآوری شده اضافه شده یا به عنوان مکمل های غذایی مصرف می شود. قابلیت های غذایی فیبر و یا اثرات بهداشتی بستگی به ترکیبات مشخص، خواص فیزیکی و میزان و میزان تخمیر در روده دارد. • اثرات افزایش مصرف نوشیدنی و متابولیت های تخمیر آن می تواند منجر به کاهش خطر ابتلا به چاقی، بیماری های مزمن قلب و عروق و مرگ و میر ناشی از زودرس و بهبود شانس پیر شدن سالم شود. • در افراد سالم هیچ محدودیتی قابل قبول برای مصرف پنیر تعیین نشده است، اما مصرف بیش از حد برخی از فیبرهای بسیار قابل تخمیر ممكن است خطر ابتلا به عوارض و ناراحتی های دستگاه گوارش را در افراد حساس افزایش دهد. هنگام افزایش مصرف تخم مرغ، توصیه می شود این کار به تدریج همراه با افزایش مصرف خوراکی برای کمک به اجازه دادن دستگاه گوارش به انطباق و مصرف دارو حداقل 1 ساعت قبل یا 2 ساعت بعد از مصرف غذاهای غنی از غنچه ها یا مکمل ها برای جلوگیری از مصرف مواد غذایی احتمالی فعل و انفعالات.

مقدمه

اگر چه از اولین انسان ها رژیم غذایی (fber) نقش مهمی در رژیم های غذایی، پردازش غذا و سلامت انسان ایفا کرده است، امروزه یکی از مهمترین مواد مغذی موجود در رژیم های غربی است. بیش از میلیون ها سال انسان ها با رژیم های غذایی پرچرب پیشرفت کرده اند که به حفظ میکروبوتاسیون کولون سالم و خستگی، تعادل انرژی و فرآیندهای قلب و متابولیسم کمک می کند و ایمنی بهینه سازی شده و سیگنالینگ جذب کننده مورد نیاز برای کنترل سلامت و سلامت انسان را فراهم می کند. مصرف خوراکی که منبع اصلی کربوهیدراتهای قابل دسترس در میکروبوتا در رژیم غذایی بزرگسالان است، در رژیم غربی در مقایسه با رژیم های مصرف شده در جمعیت های غیر صنعتی و اجداد ما، ناکافی است.

Year: 2016

Publisher: SPRINGER

By : Adrianne Bendich, Morristown

File Information: English Language/ 428 Page / size: 3.55 MB

Download

سال : 1395

ناشر : SPRINGER

کاری از : آدریان سانتیک ,Morristown

اطلاعات فایل : زبان انگلیسی / 428 صفحه / حجم : MB 3.55

لینک دانلود

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید