توضیحات
چکیده
در اين پژوهش, تأثير برخي از متغيرهاي ريختهگري بر ساختار رئوكست آلياژ Al-7.1wt%Siتوليد شـده بـه روش SSRمورد بررسي قرار گرفت. نتايج نشان داد همزدن به مدت زمان كوتاهي (در حـد چنـد ثانيـه) زيـر دماي ليكوئيدوس سبب ايجاد ذرات جامد اوليه با مورفولوژي غيردندريتي ميشود اما طولانيتر كـردن زمـان همزدن تأثير چنداني بر كرويتر شدن اين ذرات نخواهد داشت. با اين حال افزايش زمان همزدن سبب تسريع در سينتيك رشد ذرات اوليه ميشود. افزايش سرعت همزدن نيز تأثير محسوسي بر اندازه يـا كـرويتـر شـدن ذرات جامد اوليه نداشته بلكه صرفاً سبب يكنواخت تر شدن اندازه و شكل اين ذرات در ساختار ميشود.
مقدمه
رفتار رئولوژيكي منحصربه فرد دوغاب هاي نيمـه جامـد فلـزي بـا سـاختار غيردنـدريتي سـبب شـده اسـت كـه فرايندهاي ريخته گري نيمه جامد از همان سالهاي ابتدايي ابداع, به عنـوان يكـي از روشهـاي توليـد قطعـات حساس و نزديك به شكل نهايي مدنظر قرار گيرد . با اين حـال, در سـالهـاي آغـازين ابـداع ايـن دسـته از فرايندها, استفادة صنعتي از فرايندهاي ريخته گري نيمه جامد با موانعي مواجه بود. به نظر ميرسد صرف نظر از محدوديتهاي اقتصادي و ناشناخته بودن مكانيزم هاي ايجاد ساختارهاي غيردندريتي, يكي از عوامل مهـم در كُند بودن توسعة صنعتي فرايندهاي ريخته گري نيمه جامد در سه دهة گذشته زمان طولاني انجام ايـن دسـته از فرايندها باشد. تحقيقات به عمل آمده در دهة اخير منجر به ابداع روشهاي متنوعي شده كه امكـان ايجـاد ساختارهاي غيردندريتي را در زمان كوتاه تري فراهم ميكند. اين امر سبب شده است تا يكي از موانع اساسـي در صنعتي شدن فرايندهاي ريخته گري نيمهجامد برداشته شود.در يكي از اين روش , ها كه با نام 1SSRشناخته ميشود, ساختار غيردندريتي از طريق ايجاد ناحية سرد كنندة موضعي داخل مذاب و همـزدن مـذاب در حـين كاهش دما از دماي ليكوئيدوس ايجاد ميگردد. در اين فرايند, ابتدا ميله اي از جنس مـس يـا گرافيـت (بـا دماي اوليه اي برابر با دماي محيط) , كه با سرعت مشخصي در حال چرخش است, به داخل مذابي با فوق گداز تا 10 ºC 6وارد ميشود. وارد شدن ميلة چرخان به درون مـذاب با ايجـاد ناحيـة سـردكنندة موضـعي داخـل مذاب و همزدن آن, سبب ميشود دماي كل مذاب در عرض چند ثانيه تا زير دمـاي ليكوئيـدوس افـت كنـد.
ABSTRACT
In this research, the effect of some casting variables was investigated on the Al-7.1wt% Si alloy rheostructure structure produced by SSR method. The results showed that mixing for a short time (within a few seconds) below the temperature of lycoides caused the formation of solid solids with non-malformed morphology, but prolonging the stirring time would not have much effect on the sparring of these particles. However, increasing agitation time accelerates the kinetics of primary particles growth. Increasing stirring speed does not have a significant effect on the size or curvature of the primary solid particles, but merely contributes to the uniformity of the size and shape of these particles in the structure.
INTRODUCTION
The unique rheological behavior of semi-solid metallic slurry with non-dynderrite structure has led to the fact that semi-solid casting processes from the very early years of the invention are considered as one of the methods for producing components sensitive and close to the final shape. However, in the early years of the inventing of these processes, the industrial use of semi-solid casting processes was facing barriers. Regardless of the economic constraints and the unknowns of mechanisms for creating non-attribute structures, it seems that one of the important factors in the slow development of industrial processes of semi-solid casting during the past three decades has been the lengthy process of this process. Research in the last decade has led to the development of a variety of methods that allow the creation of non-attribute structures in a shorter time. This has led to one of the main barriers to industrialization of half-finished casting processes. In one of these methods, known as 1SSR, the non-dyndry structure was created by creating a localized coolant region in the melt and melting during the reduction The temperature is caused by the temperature of the lychedios. In this process, a first rod of copper or graphite (at an initial temperature equal to the ambient temperature), which is rotated at a certain speed, enters into a melting furnace at 10 ºC. The insertion of the spinning beam into the melt by creating a localized coolant region in the melt and stirring it causes the total molten temperature to drop below the temperature of the lychee within a few seconds.
Year: 2007
Publisher : 11th National Congress of metallurgy of Iran
By : Mehdi Reyesi, Behzad Niroumand
File Information: persian Language/ 10 Page / size: 211 KB
سال : 1386
ناشر : يازدهمين كنگره ملي مهندسين متالورژی ايران
کاری از : مهدي رئيسي , بهزاد نيرومند
اطلاعات فایل : زبان فارسی / 10صفحه / حجم : KB 211
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.