تشخیص سرطان بوسیله یDNA
تشخیص سرطان بوسیله یDNA
در سال هاي اخیر پیشرفت هاي قابل توجهی در پزشکی با رویکرد فناوري زیستی و ژنتیک رخ داده است .تحقیقاتی که در زمینه ی DNA توسط دانشمندان صورت گرفته نشان می دهد که DNA میتواند کاربردهای زیادی در پزشکی و زیست و فناوری داشته باشد. تشخیص سرطان با آزمایش خون از طریق غربالگری DNA آزادشده از طریق سلولهای مرده تومور و تشخیص DNA تومور در خون بیماران مبتلا به سرطان انجام میشود. زمانی که تومور شروع به تسخیر بخشی از بدن میکند، برای بدست آوردن مواد غذایی و فضا برای رشد خودش به رقابت با سلولهای عادی میپردازد و طی فرایندی آنها را میکشد. با از بین رفتن سلولهای عادی، DNA آنها در جریان خون منتشر شده و از آن DNA برای تشخیص بافت تحت تاثیر سرطان استفاده میشود.
پروتئین هایی بنام بیومارکرها وجود دارند که در ترکیب طبیعی خود سلول ها بطور نرمال وجود دارند که این پروتئین ها در صورتی ابتدا به سرطان دچار تغییر می شوند ومیزان آنها در خون و بافت ها تغییر می کند آن ها در پاسخ به تغییرات سرطان افزایش پیدا می کنند و یا ممکن است توسط خود سلول های سرطانی شاخته شوند.
امروزه miRNAها نقش بسیار مهمی در تشخیص بیماری ها دارند. گفته می شود میزان بیان miRNAهایی که استخراج می شوند از بافت های توموری نشان دهنده تفاوت بیان آنها است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!