Nutrition.Guide.for.Physicians.and.Related.Healthcare.[taliem.ir]

ABSTRACT

• Ideally, good nutrition practices begin in the preconception period. • Weight gain during pregnancy should be based on prepregnancy body mass index (BMI). • Most nutrient requirements during pregnancy can be met through a carefully selected diet. However, all women of childbearing age should take a folic acid supplement, and some high-risk women can beneft from iron and/or calcium supplements. • Nutrition remains an important concern during the postpartum period, especially for women who choose to breastfeed their infants .• Referrals should be made for women in high-risk pregnancies, low-income women with high risk for poor nutrition, and women with concerns about breastfeeding.

INTRODUCTION

Nutrition is a modifable factor that has a tremendous impact on healthy pregnancy outcomes. Some effects of good nutrition during pregnancy can be appreciated immediately, such as reduced risk of maternal anemia and improved maternal glucose control. Others are evident upon the birth of the infant, such as healthy birth weight and absence of congenital defects. Still other benefts of a healthy diet during pregnancy may not be apparent for years to come. More and more evidence is coming to light supporting the fetal-origins hypothesis which theorizes that in utero conditions have profound and long-lasting effects on fetal DNA and the subsequent health of offspring. Ideally, good nutrition practices should be encouraged beginning at the preconception period and continue on through pregnancy, lactation, and the postpartum period.  Recent data indicate that 45% of live births were the result of unintended pregnancies . In this light, it is clear that issues pertaining to childbirth readiness should be discussed with all women of childbearing age at primary- care visits. Achieving and/or maintaining a healthy body weight is a goal that should be considered well in advance of pregnancy. The Institute of Medicine recommends that obese women lose weight before pregnancy to improve menstrual functioning, ovulation, and metabolic profle and reduce infertility and that overweight women should receive preconception counseling to improve diet quality, increase physical activity, and normalize weight. Women who enter pregnancy with a BMI in the overweight or obese range have an increased risk of fetal death, stillbirth, and neonatal, perinatal, and infant death, as well as gestational diabetes, preeclampsia, and other complications of pregnancy. However, weight loss during pregnancy is not recommended.

چکیده
• در حالت ایده آل، شیوه های تغذیه ای خوب در دوره پیش از بیداری آغاز می شود. • افزایش وزن در دوران بارداری باید بر اساس شاخص توده بدنی قبل از بارداری (BMI) باشد. • بیشتر مواد غذایی مورد نیاز در دوران بارداری را می توان از طریق یک رژیم با دقت انتخاب کرد. با این حال، تمام زنان از سن بارداری باید یک مکمل اسید فولیک مصرف کنند، و برخی از زنان با ریسک بالا می توانند از مکمل آهن و / یا کلسیم جلوگیری کنند. • تغذیه در طول دوران پس از زایمان یک نگرانی مهم است، به خصوص برای زنان که برای شیردهی نوزادان خود را انتخاب می کنند. • برای زنان باردار خطرناک، زنان کم درآمد با ریسک بالای تغذیه نامناسب و زنان با نگرانی درباره شیر دادن.

مقدمه

تغذیه یک عامل قابل تغییر است که تأثیر زیادی در نتایج حاملگی سالم دارد. برخی از اثرات تغذیه خوب در دوران بارداری می تواند بلافاصله قدردانی شود، از قبیل کاهش خطر ابتلا به کم خونی مادر و بهبود کنترل قند خون مادران. دیگران بر تولد نوزاد، مانند وزن هنگام تولد سالم و عدم وجود نقایص مادرزادی، آشکار هستند. هنوز در سالهای دیگر دیگر از رژیم غذایی سالم در دوران بارداری برای دیگران سودمند نخواهد بود. شواهد بیشتر و بیشتر نشان می دهد که حمایت از فرضیه های ابتدایی جنین است که نظریه می کند که در شرایط رحم اثرات عمیق و طولانی مدت بر روی DNA جنین و سلامت بعد از فرزندان دارد. در حالت ایده آل، ابتدا باید از شیوه های تغذیه ای مناسب تشویق شود و از طریق بارداری، شیردهی و دوره پس از زایمان ادامه یابد. داده های اخیر نشان می دهد که ۴۵٪ از تولدهای زنده به علت حاملگی های ناخواسته بوده است. در این نکته روشن است که مسائل مربوط به آمادگی زایمان باید با تمام زنان سنین باروری در مراجعه کنندگان مراقبت های اولیه بررسی شود. دستیابی به یک وزن سالم و یا حفظ آن یک هدف است که باید قبل از بارداری آن را در نظر گرفت. موسسه پزشکی توصیه می کند زنان چاق قبل از بارداری وزن کم کنند تا بتوانند عملکرد قاعدگی، تخمک گذاری و متابولیسم را افزایش دهند و ناباروری را کاهش دهند و زنان دارای اضافه وزن باید مشاوره پیش از موعد را برای بهبود کیفیت رژیم غذایی، افزایش فعالیت بدنی و عادی سازی وزن دریافت کنند. زنان مبتلا به بارداری با شاخص توده بدنی در اضافه وزن یا چاقی دارای خطر افزایش مرگ و میر جنین، نوزادگی زودرس و نوزادان، نوزادان و نوزادان، همچنین دیابت بارداری، پره اکلامپسی و سایر عوارض حاملگی هستند. با این حال، کاهش وزن در دوران بارداری توصیه نمی شود.

Year: ۲۰۱۶

Publisher: SPRINGER

By :  Alexander S. Yevzlin , Arif Asif ,Robert R. Redfeld III , Gerald A. Beathard

File Information: English Language/ 398 Page / size: 4.77 MB

Download

سال : ۱۳۹۵

ناشر : SPRINGER

کاری از : الکساندر S. یوزلین، آریف آسف، رابرت رفوردفیلد سوم، جرالد ا. بیثرد

اطلاعات فایل : زبان انگلیسی / ۳۹۸ صفحه / حجم : MB 4.77

لینک دانلود

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

پاسخی بگذارید