Formaldehyde.and.Cognition.[taliem.ir]

Formaldehyde and Cognition

ABSTRACT

  Formaldehyde is widely present from the universe to a single cell. It also comes from our daily life, including food, water, clothing and building materials. As a main material or by-product from industrial and commercial production, formaldehyde is the most common aldehyde in the environment. The most common  formaldehyde exposure is from contaminated air. In general, human beings spend around 90% of their time indoors, where there are complex mixtures of pollutants, including formaldehyde. Indoor formaldehyde  exposures can be extremely dangerous, such as residential exposing to renovated homes, offces and public shopping centres. Another main method of formaldehyde immersion is through occupational exposure, for instance, in some factories, hospitals and laboratories, where formaldehyde concentrations are much higher and the people working there are highly vulnerable. Although the toxicity of formaldehyde has been  extensively studied and its detections have been well developed, the exposure of formaldehyde is still serious all over the world, especially the countries that are producing and consuming huge amounts of construction materials which contain and emit aldehydes. People are exposed to formaldehyde through breathing and gastric intestinal digestion or by skin contact. The exposure to formaldehyde can cause respiratory irritation, asthma, tumours and multiple neuropsychological abnormalities or even cause death. Therefore, it is of great importance to control possible sources of formaldehyde and set up international standards to avoid  formaldehyde insult.

INTRODUCTION

Formaldehyde is the smallest aldehyde with two hydrogen atoms and one oxygen atom bonded to a carbon atom in the centre (CH2O). As described by the US Department of Health and Human Services (ATSDR and Registry 1999b), formaldehyde (CAS#50-00-0) is one of the intermediate products in the oxidative reaction from methanol to carbon dioxide and water (Base et al. 1999). Formaldehyde was frst described in 1855 by Alexander Michailowitsch Butlerow (Brooks 1998). German chemist August Wilhelm von Hofmann technically synthesise formaldehyde in 1867 (Loeb 2010). The properties of formaldehyde were extensively investigated in the following decades (Tulpule and Dringen 2013).

چکیده

فرمالدئید به طور گسترده ای از جهان به یک سلول واحد ارائه می شود. همچنین از زندگی روزمره ما شامل غذا، آب، لباس و مصالح ساختمانی می آید. فرمالدئید به عنوان یک ماده اصلی یا محصول جانبی از تولید صنعتی و تجاری، شایع ترین آلدهید در محیط زیست است. شایعترین عنصر فرمالدئید از هوا آلوده است. به طور کلی، انسانها حدود 90 درصد زمان خود را در داخل خانه می خرند، جایی که مخلوط پیچیده ای از آلاینده ها، از جمله فرمالدئید وجود دارد. قرار گرفتن در معرض فرمالدئید در فضای داخلی می تواند بسیار خطرناک باشد، از قبیل آپارتمان های مسکونی به خانه های بازسازی شده، جاده ها و مراکز خرید عمومی. یکی دیگر از روش های اصلی غوطه وری فرمالدئید، از طریق قرار گرفتن در معرض شغلی، به عنوان مثال، در برخی از کارخانه ها، بیمارستان ها و آزمایشگاه ها است که غلظت فرمالدهید بسیار بالاتر است و افرادی که در آن کار می کنند، بسیار آسیب پذیر هستند. اگر چه سمیت فرمالدئید به طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته است و تشخیص آن به خوبی توسعه یافته است، قرار گرفتن در معرض فرمالدئید هنوز در سراسر جهان، به ویژه در کشورهای تولید کننده و مصرف مقدار زیادی مواد ساختمانی که حاوی و انتشار آلدهید هستند، جدی است. مردم در معرض فرمالدئید از طریق تنفس و هضم روده معده یا تماس با پوست قرار می گیرند. قرار گرفتن در معرض فرمالدئید می تواند باعث تحریک تنفسی شود،
آسم، تومورها و اختلالات روانشناختی چندگانه یا حتی باعث مرگ می شود. بنابراین، کنترل منابع احتمالی فرمالدئید بسیار مهم است و استانداردهای بین المللی را برای جلوگیری از توهین فرمالدئید تنظیم می کند.

مقدمه

فرمالدئید کوچکترین آلدهید با دو اتم هیدروژن است و یک اتم اکسیژن به یک اتم کربن در مرکز (CH2O) متصل است. همانطور که توسط وزارت بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده (ATSDR و رجیستر 1999b) توضیح داده شده، فرمالدئید (CAS # 50-00-0) یکی از محصولات متوسط در واکنش اکسیداتیو از متانول به دی اکسید کربن و آب است (Base et al. 1999) فرمالدئید در سال 1855 توسط الکساندر میچایلوویچ بتلوروف (Brooks 1998) توصیف شده است. شیمیدان آلمانی آگوست ویلهلم فون هافمن از لحاظ فنی، فرمالدئید را در سال 1867 (Loeb 2010) به طور فنی ترکیب می کند. خواص فرمالدئید در دهه های بعد به طور گسترده مورد بررسی قرار گرفت (Tulpule and Dringen 2013).

Year: 2016

Publisher: SPRINGER

By :  Rongqiao He

File Information: English Language/ 326 Page / size: 3.79 MB

Download

سال : 1395

ناشر : SPRINGER

کاری از : Rongqiao او

اطلاعات فایل : زبان انگلیسی / 326 صفحه / حجم : MB 3.79

لینک دانلود

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید