Development of prebiotic food products and health benefits[taliem.ir]c

Development of prebiotic food products and health benefits

ABSTRACT

In the current context from the nutritional and epidemiological point of view, it can be seen an occurrence increase of Chronic Non- Communicable Diseases, as well as the inflammatory ones, ordinarily associated to a wrong feed, poor in fibers and rich in fats and simple and refined carbohydrates. This view has evidenced a progressive increase of diseases, highlighting the  importance of colonic microbiota as an active mechanism of infectious processes control and modulation of immunologic answer. Therefore, constant the worries related to  recovering and maintenance of healthy intestines, stocked with prebiotic nutrients that support the survival of beneficial health agents. This way, researchers and the segment of food industry has encouraged the development of products with prebiotic properties, looking for the health promotion, treatment and diseases prevention, besides the strengthening on the competitive market. This article will embrace the contents about physiologic effects of the main known prebiotic, their potential in relation to fermentatives bacterias, new developed products and used methodologies to the recognition of pre and probiotic functions.

INTRODUCTION

Production of functional foods containing prebiotic ingredients, is an area that has dominant featuring in the food industry in recent years, and a very promising market, not only for economic reasons but by scientific evidence of its benefits. Consumers are more aware the relationship between good nutrition and increasingly seek for food that in addition to nurture, provide health benefits (Burgain et al., 2011). Aiming to satisfy this new market, some prebiotics, especially inulin and fructooligosaccharide, have been incorporated into a wide variety of foods and beverages that are part of a natural diet as dairy products, breads, cereals, dietary supplements, and others. Through this growth consumers can appreciate tasty meals while promoting beneficial effects to their own health (Coman et al., 2012). Prebiotics exert a myriad of effects of health promotion ,a fact that has attracted an ever growing number of food processing and pharmaceutical industries. Prebiotics are involved
in formulating starter culture, maintaining intestinal health, inhibiting cancer, prevention of obesity and constipation. They also seem to promote a positive modulation of the immune system (Delgado et al., 2011) .

چکیده

در زمینه فعلی از دیدگاه تغذیه ای و اپیدمیولوژیکی، می توان شاهد افزایش شدید بیماری های غیر مجاور مزمن و همچنین موارد التهابی که به طور معمول به خوراک غلط، فقیر در فیبر و غنی از چربی و ساده و کربوهیدرات های تصفیه شده. این دیدگاه نشان دهنده افزایش روزافزون بیماری ها است، که اهمیت میکروبیولوژیک کولون را به عنوان مکانیسم فعال کنترل فرآیندهای عفونی و مدولاسیون پاسخ ایمونولوژیک برجسته می کند. بنابراین، نگرانی های مربوط به بازیابی و نگهداری روده سالم با مواد مغذی پرای بیوتیک که بقای عامل های سودمند بهداشت را پشتیبانی می کنند، ثابت است. به این ترتیب، محققان و بخش صنعت مواد غذایی، توسعه محصولات با خواص پرای بیوتیک را تشویق می کنند، به دنبال ارتقاء سلامتی، درمان و پیشگیری بیماری ها، علاوه بر تقویت در بازار رقابتی. این مقاله مطالب مربوط به اثرات فیزیولوژیکی پری بیوتیک شناخته شده اصلی، پتانسیل آنها در رابطه با باکتری های تخمیر کننده، محصولات جدید تولید شده و روش های استفاده شده برای شناخت عملکرد پیش و پروبیوتیک را در بر می گیرد.

مقدمه

تولید غذاهای کاربردی حاوی مواد غذایی پرای بیوتیک، منطقه ای است که در سال های اخیر غالب در صنعت غذا و بازار بسیار امیدوار کننده است نه تنها به دلایل اقتصادی بلکه به دلیل شواهد علمی در مورد مزایای آن. مصرف کنندگان بیشتر آگاهانه ارتباط بین تغذیه خوب و به طور فزاینده ای برای غذا که علاوه بر پرورش، ارائه مزایای بهداشتی (Burgain و همکاران، 2011) بیشتر آگاه است. به منظور رضایت از این بازار جدید، بعضی از پرای بیوتیکها، به خصوص انلین و فروکتولوگوساکارید، به طیف گسترده ای از غذاها و نوشیدنی هایی که بخشی از رژیم غذایی طبیعی محصولات لبنی، نان، غلات، مکمل های غذایی و دیگران هستند، گنجانیده شده اند. از طریق این رشد، مصرف کنندگان می توانند وعده های غذایی خوشمزه ای را در حالی که تأثیرات مثبت را برای سلامت خود دارند، مورد توجه قرار دهند (Coman et al.، 2012). پیشبیتیکها اثرات فراوانی از ارتقاء سلامت را اعمال می کنند، این واقعیت که تعداد زیادی از صنایع غذایی و صنایع دارویی را جذب کرده است. پری بیوتیک ها در تشکیل فرمول استارتر، حفظ سلامت روده، مهار سرطان، جلوگیری از چاقی و یبوست دخیل هستند. به نظر می رسد که آنها نیز مدولاسیون مثبت سیستم ایمنی را پیش می برند (Delgado et al.، 2011).

Year: 2015

Publisher : ISSN

By : Priscilla Moura RDLIM

File Information: English Language/ 8Page / size: 682 KB

Download

سال : 1394

ناشر : ISSN

کاری از : Priscilla Moura RDLIM

اطلاعات فایل : زبان انگلیسی / 8صفحه / حجم : KB 682

لینک دانلود

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید